Dag 103 Erb – Erb 0 km.

geplaatst in: Blog | 0

woensdag 10 augustus

Gasthof Schnabl te Erb

  • 1561 erbaut und neu renoviert
  • 2,5 km ausserhalb des Ortes
  • früher Hammerschmiede und Mühle
  • seit 1939 im Besitz der Familie Schnabl
  • familiaire, freundliche Atmosphäre
  • regional bekannte Küche mit vielen saisonellen Schmankerln
  • Kinderspielplatz und Bach hinterm Haus
  • und noch viel mehr

Wie wil hier nou niet een dagje of wat doorbrengen? Vingers omhoog graag. ‘Ik’, zei ik, en stak mijn vinger op. Verbaasde blikken. ‘Fietsen wil ik, nog tien dagen, en niet mijn dag verdoen in Gasthof Schnabl’. Nog verbaasder blikken. Maar helaas, ik blijf hier een dagje hangen. Gisteren begon het om 16.00 uur definitief te regenen, ik heb niet de indruk dat het vannacht enig moment droog is geweest. Om 08.00 uur zat ik aan het overigens goede ontbijt en heb ik de weersvoorspelling bekeken: regen, regen en nog eens regen voor de rest van de dag. Morgen regen, vrijdag bewolkt, maar droog. Zaterdag zonovergoten dag en 24 graden. En omdat we niet op strafexpeditie zijn, blijven we een extra nacht.

Het is echter niet zo erg om hier te blijven als ik net deed voorkomen. De kamer is mooi met veel houtwerk. Er is een halletje, een zit- en woondeel met grote tafel en een tweede bed, via een trapje bereik je de badkamer en het slaapgedeelte met een groot en fijn bed. En hoewel mijn telefoon weinig tot geen bereik heeft, is de wifi goed. Een belangrijke voorwaarde. Ik neem mijn verslagen van de afgelopen maanden nog eens door, verbeter hier en daar wat of vul aan met dingen die nog in mijn hoofd zitten, maar nog niet op papier staan. En dat de muziek aan kan, is altijd een fijn ding. Je bent zo ongemerkt een paar uur verder. Dat trekt deze ‘lonely wolf’ wel.

De route

Het is nog hoogstens 450 kilometer tot Praag, dat zal geen probleem opleveren. Waar ik nog erg veel zin in heb, is deze aanbeveling uit het routeboekje: ‘De route voert u door het Reichraminger Hintergebirge. Aangezien zich er hier, behalve voor fietsers, geen doorgaande wegen bevinden, heeft u met een beetje geluk de bergen eventjes voor uzelf.’ Helder dat deze aanbeveling de natte droom is van Roelof ‘lonely wolf’ de vakantiefietser. Jammer dat het maar vijftien kilometer fietsen is naar het begin van deze route. Het mooiste zou natuurlijk zijn om op zaterdag dit stuk van 35 kilometer te slechten.

Op dit moment twijfel ik nog. Mijn opties: morgen naar het begin van die route fietsen en daar een of twee overnachtingen pakken, zodat ik of op vrijdag of op zaterdag die droomroute kan fietsen.

Nog een aanvulling op deze dag: tegen twee uur werd de regen minder en om drie uur was het droog. Gelegenheid voor een wandelingetje. Was geen doorslaand succes. Een stuk langs de doorlopende weg en hetzelfde stuk weer terug. Het is hier echt in the middle of nowhere.

Verder smaakte het weizenbier weer opperbest en nog beter de Blauer Zweigelt bij het eten. Vooraf vroeg de vrouw des Gasthof of ik wel het vlees bliefde van het hert dat haar man, gelukkigerwijs zei ze, een van de afgelopen dagen had geschoten. Ik zei dat ik daarmee ook geluk had. Liever werk ik een in het wild geschoten beest naar binnen dan een bord vol met vlees van de kiloknaller.